Sathya Sai organizacija

Svjetska Sathya Sai organizacija, čiji je član i  nereligijska i neprofitna udruga građana „Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske“, osnovana je radi promicanja univerzalnih ljudskih vrijednosti zajedničkih svim svjetskim kulturama i tradicijama te služenja društvu bez obzira na religiju, nacionalnost i socioekonomski status potrebitih.

Kako bi se ostvarili ti visoki ideali, rad unutar svjetske Sathya Sai organizacije pa, u  skladu s time i udruge „Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatska“, podijeljen je u tri osnovne djelatnosti  – duhovnu djelatnost, odgojnu djelatnost te djelatnost nesebičnog služenja društvu. Osim toga, razvijena je i  nakladnička djelatnost. Aktivno sudjelovanje u različitim djelatnostima Organizacije pomaže sudionicima u procesu otkrivanja urođene božanskosti, kako u sebi  tako i u svakome iz svoje okoline.

Učenje se temelji  na vedskim principima, starim više od 5000 godina koji su nadreligijski i univerzalni, a u svojoj osnovi su duboko prožeti s pet ljudskih vrijednosti – ljubavlju, istinom, nenasiljem, ispravnim djelovanjem i mirom – nezaobilaznim temeljima sretnog i uspješnog društva.  U konačnici, vedsko učenje objavljuje čovjeku  Istinu o njegovoj urođenoj božanskosti koja nadilazi sve različitosti te se na toj Istini bazira jedinstvo i srodnost svih ljudi. Ne napuštajući svoju religiju, kulturu i tradiciju, svatko slobodno i neometano štuje Boga u liku koji je najviše prirastao njegovom srcu. Ovaj jedinstveni spoj duhovnog učenja Istoka i Zapada ima za cilj kod pojedinca osvijestiti značenje čistoga karaktera u mislima, riječima i djelima prožetog ljudskim vrijednostima i pomoći mu da spozna svoju urođenu božanskost.

Te  je drevne vedske principe, kroz svoje mnogobrojne govore i pisane tekstove, na način prilagođen današnjem modernom čovjeku, približio i pojasnio univerzalni duhovni učitelj Sathya Sai. On se pojavio kao svjetionik nade u svijetu koji očajnički traži kraj nemira i tuge koji danas prevladavaju. Njegove poruke: "Voli svi, služi svima“ i „Pomogni uvijek, ne povrijedi nikad" duhovni su melem koji će dovesti čovječanstvo od boli tame i neznanja ka svjetlu i blaženstvu besmrtnosti.