Pismo predsjednika Prasanthi vijeća, 17. 10. 2016.

Draga braćo i sestre,

Om Sri Sai Ram.

Naš je blagoslov i velika sreća što živimo u isto vrijeme kao i Avatar našeg doba koji se utjelovio u svojem prekrasnom obliku, lijepog imena i neusporedivih božanskih igara – lÄ«lā. Poklonici Sri Sathya Sai Babe proslavljaju Njegov rođendan 23. studenog širom svijeta s ljubavlju, predanošću i zanosom.

Svami nam je često ponavljao: “Ja ne smatram neki određeni dan u kalendaru za Moj rođendan. Kada se božanskost rascvjeta u vašem srcu, Ja ću taj dan smatrati svojim rođendanom. Zato bi svatko od vas trebao pojedinačno proslavljati taj dan kao Moj rođendan. Kada odlučite provoditi Moj savjet, slijediti Moje upute, pretočiti Moje poruke u nesebično služenje i uključite se u provođenje duhovne vježbe, taj će dan za vas biti Moj rođendan.”

U skladu s ovom božanskom porukom, članovi Međunarodne Sathya Sai organizacije pozivaju se da ponude svoju ljubav Babi dodatno pojačanom duhovnom vježbom – sādhanā provođenjem sljedećih preporuka u vremenu od 23. listopada do 23. studenog.

1. Ponavljanje božjeg imena  (nāmasmarana), namjenjujući molitve za mir u svijetu i provođenje meditacije na svjetlost.

2. Aktivno sudjelovanje u nesebičnom služenju na razini obitelji, u radnom okruženju, u društvu i u Organizaciji. Isto tako primjenjujmo uljudnost i suosjećanje u našim mislima, riječima i djelima, govorimo nježno i obzirno, bez kritike ili loših namjera.

3. Jedinstvo je božanskost. Zato primjenjujmo jedinstvo na razini pojedinca kroz sklad misli, riječi i djela. Isto tako primjenjujmo jedinstvo na razini obitelji, u društvu i u Organizaciji kako bismo mogli doživeti božanskost ne samo u nama već i u svemu oko nas. U drugima bismo trebali vidjeti samo dobro, utvrditi i ukloniti naše vlastite unutarnje neprijatelje i loša obilježja.  

4. Svamijeva učenja predstavljaju suštinu svih svetih rukopisa. Čitajmo knjigu  “Rijeka ljubavi - Prema Vahini” svakoga dana, prvu knjigu iz serije Vahini koju je napisao Baba, koja nas uči tomu da je ljubav izvor, put i cilj.

Koračanje duhovnim putom koji je utemeljio Bhagavān Baba učinit će nas sretnima. Svami kaže da je onaj dan kada smo mi sretni Njegov rođendan i da je sreća jedinstvo s Bogom. Primjenjujmo ova učenja i spasimo naše živote, živimo u božanskoj ljubavi i  blaženstvu.

Popred toga, molim vas da pogledate prilog u kojem su navedeni različiti programi koji se organiziraju u Prasanthi Nilayamu, najsvetijem među svetim mjestima hodočašća. Želim vam božanski život, ispunjen iskrenom ljubavi za našeg voljenog Svamija.

Hvala vam.

S ljubavlju u služenju Saiju,

Narendranath Reddy, M.D.

Predsjednik Prasanthi Vijeća

Sathya Sai  međunarodna organizacija  

 

Prilog: Rođendan 2016 - program