Duhovne vježbe povodom ārādhana mahotsavam 2021.

Poklonici Sathya Saija prisjećaju se 24. travnja, obljetnice Njegovog odlaska iz fizičkoga tijela -  ārādhana mahotsavam. Sri Sathya Sai međunarodna organizacija iskazuje štovanje Sri Sathya Sai Babi slavljenjem Njegovog života, poruke i djela.

U okviru priprema za obilježavanje obljetnice osnažimo našu duhovnu vježbu tijekom 30 dana, od 1. do 30. travnja 2021. godine.

         Duhovne vježbe povodom  

          ārādhana mahotsavam

Svakodnevno izgovaranje mantre od pet slova „Bog je – God is“ („devudunnadu“ na teluškom):

God is - Bog je” – “devudunnadu” na teluškom. Neka vam ova mantra  bude čvrst oslonac, 'sidro' u koje se možete pouzdati. Ako ju izgovarate, mislite na nju, djelujete u skladu s njom i prenosite ju drugima, uronjeni u blaženstvo tog iskustva, dat ćete najveći doprinos dobrobiti svijeta...

Širenjem ove mantre, među ljudima možete promovirati ljubav Božju i strah od grijeha. Mantra „Bog je” može biti mnogo snažnija od mantre čija je osnova ime određenog božanstva.                                                       

                                            Sathya Sai nam govori, Sv.19/14.pogl.: 21. srpnja 1986.                  

                                                 https://saispeaks.sathyasai.org/discourse/five-letter-mantra

  

Izgovarajte svakodnevno sljedećih pet molitvi:

1. „Ja sam Bog, ja nisam različit od Boga.“ Budite toga uvijek svjesni. Uvijek to imajte na umu. „Ja sam Bog, ja sam Bog. Ja nisam različit od Boga.“ Stalno se na to podsjećajte. Molite da ne podbacite u toj duhovnoj vježbi – sādhanā.

2. „Ja sam trajni univerzalni Apsolut – akhanda parabrahman.“ To je druga istina koju je potrebno usvojiti u svijesti, stalnim ponavljanjem i molitvom.

3.  „Ja sam bitak svijest blaženstvo – sat cit ānanda.“

4. „Tuga i tjeskoba nikada ne mogu djelovati na mene.“ Razvijte tu vjeru i uvjerite se u tu istinu stalnim uvjeravanjem i molitvom.

5. „Ja sam uvijek zadovoljan, strah me nikada ne može obuzeti.“  Uvijek se tako osjećajte. Molite da to uvjerenje postane sve snažnije i snažnije. Potičite sami sebe: 'O, sebstvo! Izgovaraj 'Om tat sat', 'Om tat sat' – To je to što jest', trostruki simbol Brahmana.

Dok se fizičko tijelo održava zdravim i snažnim putem pet životnih dahova – prāna, ovih će vas pet molitvi obdariti „svjesnošću o Brahmanu“, što je isto kao i „status samoga Brahmana“.

                                                         Sathya Sai nam govori, Sv.16/30.pogl.: 23. studenog 1983.  

                                                        https://saispeaks.sathyasai.org/discourse/perpetual-bliss

 

Ustrajno molite za dobrobit svih – samastāh lokāh sukhino bhavantu:

Molite za dobrobit svih. Snaga i moć molitve nemjerljivi su. Svi koji su se okupili ovdje trebali bi svaki dan moliti za dobrobit i sreću svih ljudi, posvuda. To je istinska duhovnost.

                                                            Sathya Sai nam govori, Sv.29/ 7.pogl.: 20.ožujka 1996.  

                                            https://saispeaks.sathyasai.org/discourse/let-everyone-do-his-duty

 

Svakodnevno čitajte iz knjige O Brahmasutri (Sutra Vahini)