Četvrt stoljeća Sathya Saijeve misije u Hrvatskoj

Sathya Sai međunarodna oganizacija Hrvatske održala je od 29. do 30. kolovoza  2015. u Zagrebu Nacionalni duhovni susret koji je okupio članove Sai centara i grupa diljem države.

Pod nazivom „Četvrt stoljeća Sathya Saijeve misije u Hrvatskoj“  tijekom dva  inspirirajuća dana,  sudionici su  se prisjetili preobilja i cjelovitosti duhovnog puta koji je Saī zacrtao i sagledali gdje su trenutno na tom putu kao pojedinci te kao duhovna zajednica i koji su sljedeći  koraci koje treba poduzeti. Posebni ciljevi ovog susreta bili su zajednički istražiti: Vedantinske discipline kao tehnike osobne transformacije u okviru Sathya Sai Organizacije, kako se stabilizirati u stanju neprestane cjelovite svjesnosti (prājña) odnosno usredotočenosti na Boga u sebi u svakom trenutku te kako približiti učenja Sathya Saija  lokalnoj zajednici.

Održana su zanimljiva predavanja dugogodišnjih poklonika, a po malim su grupama održani kružoci/radionice na temu meditacije te primjene Božanske Ljubavi u našem svakodnevnom životu. Sudionike je, osim toga, duboko dotakla radionica na kojoj su se učile i vježbale hrvatske bogoštovne pjesme.