Obilježavanje Svjetskog dana ljudskih vrijednosti u Bjelovaru

U povodu Svjetskog dana ljudskih vrijednosti, koji se obilježava svake godine 24. travnja, u velikoj dvorani Kulturno-medijskog centra Bjelovar održao se prigodni program. Program je organizirao Sathya Sai centar Bjelovar u suradnji sa  Dječjim vrtićem Ciciban iz Bjelovara te V. OŠ Bjelovar. Program je imao tri dijela:

-  Izložbu dječjih crteža i izjava o istini, ljubavi i miru pod nazivom LJUBAV JE…MIR…  (Crteže i izjave su radila djeca vrtića i škole pod vodstvom svojih nastavnika i odgojitelja)

- Dječju predstavu SLAVKA PLAVKA I ANKA MRGOLJANKA koja je napravljena prema priči Ivane Brlić-Mažuranić, a govori o požrtvovnosti i ljubavi. Ukratko, Slavka je odlična učenica, ali namjerno posustaje u učenju samo da bi Anka postala najbolja učenica u razredu, jer Anka ima problema s maćehom i živi u puno težim uvjetima od ostale djece. Ova Slavkina gesta vraća Anki, koja je do tada bila nevesela, natmurena i namrgođena, osmijeh na lice i radost u život.

- Glazbeni dio u kojem su dječje pjesme pjevali Boris Damjanović i Petar Ćurić.

Programu je prisustvovalo 130-oro djece, a svako dijete je dobilo cvijet napravljen od hamera u bojama koji je u sredini imao logo Sathya Sai organizacije s ispisanim ljudskim vrijednostima. Prisutnim nastavnicima, odgojiteljima i roditeljima te ravnatelju KMC-a dodijeljene su po dvije knjige iz područja Odgoja u duhu ljudskih vrijednosti.

Izložba s dječjim radovima bila je postavljena u holu KMC-a i ostala otvorena za razgledavanje i u dane nakon programa.