Dan ljudskih vrijednosti u Hrvatskoj


Hrvatska je Dan ljudskih vrijednosti obilježila s dva događaja u dva grada. Gradovi domaćini ove izuzetno vrijedne manifestacije bili su Bjelovar i Rijeka. Rijeka je u povodom Dana ljudskih vrijednosti bila domaćin predavanju za javnost pod nazivom "Što nas sve hrani", a održala ga je učiteljica odgoja u duhu ljudskih vrijednosti (ISSE – SE) Tanja Vojnić.
Članovi Sai centra Srce predavanje su odlučili oglasiti preko lokalnih internetskih medija, pa je tako najava bila oglašena i dobro popraćena. Predavanju je prisustvovalo  dvadeset osoba, od kojih sedam nisu članovi Sai organizacije, a jedna osoba nikada nije čula za djelovanje organizacije.
Predavanje je bilo univerzalno, uz učenje Sathya Sai Babe dotaklo je mnoga druga učenja i dobro je prihvaćeno. Bavilo se pitanjem koji su to čimbenici i dnevne situacije koje nas hrane? Što je sve naša tjelesna i duhovna hrana i na koje načine ih konzumiramo? Krenuvši od baze, fizičke hrane, dotakli smo se vegetarijanstva, preko osjetila i kako utječu na nas te završili na poimanju samih sebe u slici univerzuma. Nakon predavanja, za goste je bila priređena ukusna vegetarijanska zakuska.
Obilježavanje Dana ljudskih vrijednosti u Bjelovaru pokazalo je u punom sjaju što sve može učenje u duhu ljudskih vrijednosti. Dan je obilježen s djecom i odgojiteljicama Dječjeg vrtića "Ciciban" iz Bjelovara. U lutkarskom kazalištu održana je lutkarsku predstava "Gdje je nestao kišobran" i pričane su priče, Pričobudilice.
Na program je došlo jedanaest odgojiteljica sa stotinu i dvoje djece. Na kraju programa odgojiteljicama i ravnateljici kazališta poklonjeno je dvanaest knjiga Vrlina ispravnosti, istine, nenasilja i mira.
Svakom djetetu je poklonjen balon, a za štapić koji je držao balon bio je zavezan logo uz koji je pisalo: 24. travnja - Svjetski dan ljudskih vrijednosti. Vrtić je od kazališta udaljen dva i pol kilometra pa su djeca hodala s balonima do vrtića. Tako je to bio i svojevrsni Hod za vrijednosti.
U organizaciji ovog programa sudjelovalo je deset članova Sathya Sai organizacije koji su sami napisali, režirali i izveli predstavu. Događaj je bio i medijski popraćen te objavljen u lokalnim novinama. Reakcije djece i odgojiteljica su  izuzetno pozitivne, a neke od odgojiteljica koje nisu bile na programu, vidjevši knjige o ljudskim vrijednostima i čuvši ushićene komentare kolegica, naručile su primjerke knjiga i za sebe.