Obilježavanje Mahasamadhija - Svjetskog dana ljudskih vrijednosti

Pozivamo Vas na obilježavanje Mahasamadhija - Svjetskog dana ljudskih vrijednosti koje će se održati 24. travnja 2017. godine u dvorani Češkog doma u Zagrebu (1. kat), Šubićeva 20 s početkom u 18,00 sati. Dobrodošli!

Sathya Sai Baba je rekao kako je mir u društvu moguće postići samo ako svatko od nas usvoji vječne i univerzalne ljudske vrijednosti istine, ispravnosti, mira, ljubavi i nenasilnosti. Zato, za održiv globalni mir i sreću važna je primjena ljudskih vrijednosti u našem svakodnevnom životu.

Sathya  Sai je utjelovio je pet ljudskih vrijednosti. On je često govorio, "Istina je ono što govorim. Ispravno postupanje je ono što činim. Mir je Moja prava priroda. Ljubav je Moj oblik." Slijedeći Njegov primjer i usvojivši ga u srcu Sathya Sai međunarodna organizacija svake će godine obilježavati 24. travanj kao “Svjetski dan ljudskih vrijednosti”  u znak zahvalnosti i uspomene na Sri Sathya Sai Babu, Njegov život, ostavštinu i učenje. Slavit ćemo ovu božansku prigodu našom pojačanom primjenom tih pet ljudskih vrijednosti za naš vlastiti spas i uzdizanje naših obitelji, zajednica i svijeta.

“Ovih pet vrijednosti istinski predstavljaju pet životnih dahova čovjeka. Samo onaj tko smatra ljudske vrijedosti svojim životnim dahom istinsko je ljudsko biće. Tih pet vrijednosti predstavljaju temeljnu snagu ljudskog života. Zaboravljajući te temeljne vrijednosti čovjek se sve više oslanja na svjetovne snage. Naši su preci spoznali kako su te vrijednosti namijenjene za mir i napredak u svijetu. Bez razumijevanja značenja tih vrijednosti na može se razumjeti ni čovječnost.”  Sathya Sai Baba, 26. rujan 2000.