Godišnje izvješće SSIO za 2016. godinu

 

S ljubavlju i štovanjem  članovi Sathya Sai međunarodne organizacije (SSIO) predaju ovo godišnje izviješće pred lotosna stopala Sri Sathya Sai Babe tijekom proslave Njegovog rođendana u studenom 2016. godine. Ovo izviješće izražava našu ljubav i zahvalnost Jednom koji je utjelovljenje ljubavi i koji nam je podario ovu prekrasnu organizaciju, Sathya Sai međunarodnu organizaciju kako bi omogućio čovječanstu da dostigne najviši cilj života, ostvarenje samoga sebe.

Godišnje izviješće za razdoblje 2015. – 2016. godine pruža  uvid u misiju Sathya Sai međunarodne organizacije koja je ostvarena širom svijeta. Iako su Njegova ljubav i slava nepojmljivi, bezgranični i izvan područja ljudskog razumijevanja, spoznaje i izražavanja, ovo izviješće oslikava iskrenost, odlučnost i predanost članova Sathya Sai međunarodne organizacije u služenju u božanskoj misiji.

Iztviješća iz 11 Zona Sathya Sai međunarodne organizacije predstavljaju uspjehe na području obrazovanja, služenja u društvu i duhovnih aktivnosti kako bi omogućili tražitelju na duhovnom putu da spozna svoju prirođenu božanskost i pomognu drugima da i oni ostvare isti cilj.

Naslovna stranica izviješća svake zone prikazuje fotografiju životinja i ptica u njihovom prirodnom okruženju u danom zemljopisnom području, podsjećajući nas da isto božansko načelo postoji ne samo u ljudskim bićima već i u svemu stvorenomu. To isto odražava temu projekta služenja koji su bili organizirani ove godine širom svijeta u počast Dana obilježavanja avatarstva – Ljubav prema životinjama.

Poglavlje o obrazovanju pokazuje kako uzorno Sathya Sai obrazovanje, koje se naziva Educare, širi Babina učenja o ljudskim vrijednostima u zajednicama širom svijeta putem Sai duhovnog obrazovanja, Sathya Sai škola, Instituta za Sathya Sai obrazovanje (ISSE) i programe Učenja u duhu ljudskih vrijednosti.

Poglavlje o Sathya Sai globalnoj zdravstvenoj misiji predstavlja brojne primjere uzorne Sathya Sai zdravstvene zaštite, u okviru koje profesionalci na području medicine pružaju vrhunsku zdravstvenu zaštitu s ljubavlju i suosjećanem, potpuno besplatno, u okviru medicinskih kampova, medicinskih klinika, primarnih, sekundarnih i tercijarnih medicinskih ustanova, preventivne zaštite i obrazovnih programa zdravstvene zaštite.

Poglavlje o Sathya Sai mladima oslikava kako mladi, iako suočeni s brojnim izazovima i preprekama, provode Babina učenja kako bi preobrazili sebe. Oni žive život ispunjen ljubavlju i služenjem društvu bez očekivanja dobiti ili slave. Mladi su isto tako usvojili Sathya Sai međunarodni program vodstva mladih (SSIYLP) kako bi se pripremili za uloge vođa u Sathya Sai međunarodnoj organizaciji i društvu te djeluju zajedno, ruku pod ruku sa starijim dužnosnicima u Organizaciji.

Tijekom razdoblja koje pokriva ovo izviješće zemaljsku su kuglu pogodili razni potresi i poplave te je velik broj ljudi i životinja izgubilo život i prouzročene su velike štete nad imovinom i infrastrukturom. Članovi Sathya Sai međunarodne organizacije brzo su priskočili u pomoć nakon razarajućeg potresa u Nepalu u travnju 2015. godine, nakon što je ciklon Winston pogodio Fiji u veljači 2016. godine i nakon potresa koji su pogodili Equador i Japan u travnju 2016. godine. Sathya Sai međunarodna organizacija odmah je osigurala hranu, vodu, lijekove i sklonište onima koji su bili pogođeni tim prirodnim nepogodama, s ljubavlju i suosjećanjem, ublažavajući bol i patnje mnogih ljudi.

Ovo izviješće isto tako uključuje kratki opis Desete svjetske konferencije koja je održana u Prasanthi Nilayamu u Indiji tijekom proslave 90. Rođendana Srti Sathya Sai Babe. Članovi Sathya Sai međunarodne organizacije iz otprilike 80 zemalja okupili su se kako bi podijelili svoju ljubav prema Bhagavanu. Događanja i proslave koji su održani i predstavljeni od strane Sathya Sai međunrodne organizacije u Prasanthi Nilayamu dobro su predstavili postavku da postoji samo jedna religija, religija ljubavi, postoji samo jedan jezik, jezik srca i da postoji samo jedan Bog koji je sveprisutan.

Veličanstveni Sathya Sai svjetski festival mladih održan u srpnju 2016. godine privukao je otprilike 3.000 energičnih, inteligentnih, sposobnih  i motiviranih Sathya Sai mladih iz, procjenjuje se, 70 zemalja, uključujući Indiju. Tema festivala – Ljubav je izvor, ljubav je put, ljubav je cilj – na prekrasan je način nastavila plemenitu temu Desete svjetske konferencije.

Neka nam Gospod podari snage, predanosti i sposobnost razlučivanja kako bismo živjeli naš život u skladu s Njegovim učenjima i posvetili naš život.

Jai Sai Ram.
Narendranath Reddy, M.D.
Predsjednik, Prasanthi vijeće
Sathya Sai međunarodna organizacija

Godišnje izvješće SSIO za 2016. godinu, na engleskom jeziku, možete naći u pdf formatu ovdje