Vegetarijanski obroci za pripadnike HGSS-a na Banovini

U potresom pogođenom području na Banovini, u ovim izazovnim vremenima kada svi imamo priliku iskazati što znači biti čovjek, vrijedne ruke Sai braće i sestara iz Siska, Lipovljana i Zagreba, udružile su snage kako bi pomogli potrebitima.

U subotu, 9.1.2021. dobili su informaciju kako među volonterima, članovima HGSS-a (Hrvatske gorske službe spašavanja), ima između 15-20 vegetarijanaca i vegana, koji se loše hrane, jer je hrana namijenjena za volontere, uglavnom bila bazirana na obrocima s mesom.

Vođeni srcem i željom da pomognu, okupio se  „mali krug velikih ljudi“ kako bi iskazali ljubav na djelu. Tog je dana hrana za vegane i vegetarijance stigla iz Zagreba i Lipovljana, a kasnije su služenje nastavile vrijedne ruke članova Sai organizacije iz Siska. Osim toplih obroka, našlo su tu i kolača za sve hrabre volontere koji su nesebično pomagali stradalima i od srca im cijela Banija zahvaljuje.

Posljednji veganski ručak pripremljen je 17.1. jer su volonteri otputovali kućama na zasluženi odmor, budući da su neki među njima stigli još 29.12.2020. na ovo potresom pogođeno područje.

Teško je ovu ljubav na djelu iskazati riječima, pa neka ovih nekoliko priloženih fotografija govore same za sebe.

Potrebno je tako malo da bi čovjek bio čovjek ; topla riječ, utjeha, osmijeh… Pomoć makar i najmanja, ako je od srca – neprocjenjiva je.

„Čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo“ citat iz knjige Mali Princ.