Obilježavanje 94. rođendana Sathya Sai Babe

Sathya Sai Baba je rođen 23. studenog 1926. godine u Puttaparthiju, država Andhra Pradesh u južnoj Indiji. Razlog svog dolaska najbolje je sam opisao:

„Došao sam upaliti svjetiljku ljubavi u vašim srcima, gledati kako iz dana u dan blista sve većim sjajem. Nisam došao govoriti isključivo u ime bilo koje religije, niti radi bilo kakve propagande, sekte, vjerovanja ili drugog povoda. Nisam došao skupljati sljedbenike za bilo koju doktrinu. Nemam namjere privlačiti učenike ili poklonike u svoje ili bilo čije stado. Došao sam kako bih vam govorio o jedinstvenoj vjeri, tom duhovnom načelu, o tom putu ljubavi, o plemenitosti ljubavi, o toj dužnosti ljubavi, o toj obvezi ljubavi.“

Njegov rođendan svake godine obilježava se u više od 120 zemalja širom svijeta.

Toga se dana ljudi različitih rasa i nacionalnosti, pripadnici različitih religija,  prisjećaju Njegova učenja i izražavaju zahvalnost i radost što su privučeni u okrilje Njegove božanske ljubavi.    

No Sathya Sai nas je uvijek iznova podsjećao da je Njegov rođendan svaki put kad božansko procvjeta u našim srcima, a Njegov hram srce ispunjeno ljubavlju prema Bogu i svemu stvorenome.

S tom porukom pozivamo vas da nam se pridružite i ove godine. Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske proslavu rođendana Sathya Sai Babe  organizira u šest gradova:

Zagreb, Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske, Šubićeva 20.

23. 11. u 18,00 sati

Bjelovar, Sathya Sai centar, Frana Supila 11 (Yoga studio Namaste)

24. 11. (nedjelja) u 15,00 sati

Split, Sathya Sai centar, Barakovićeva 31 (Udruga „Kadulja“, ulaz s južne strane)

23. 11.  u 17:30 sati

Rijeka, Sathya Sai centar,  Krešimirova 60F

23.11. u 18:00 sati

Sathya Sai grupa Pula – kuća u Valturi

23.11. u 17:00 sati

Osijek, Lipička 22 (Joga centar Lotos)

23. 11. u 18:00 sati