Poruka dr. Narendratha Reddya u povodu Dana duhovnog učitelja 2019. godine

Od pamtivijeka, kroz religije, kulture i duhovne tradicije, postoji duboka čežnja i poštovanje prema učitelju/vodiču koji vodi čovjeka kroz ovu veliku avanturu nazvanu život. O tome svjedoče sveti spisi i životi svetaca. Od vrlo rane dobi, Sathya Sai Baba je započeo svoju ulogu duhovnog učitelja, vodeći  ljude na putu prema dobroti i pobožnosti kroz svoj osobni primjer i inicijative usmjerene ka rješavanju suvremenih društvenih pitanja koja zahtijevaju reformu i jednakost. U listopadu 1940. Sathya Sai Baba je objavio Svoju misiju, a prva poruka je bila: "Manasa Bhajare Guru Charanam, Dusthara Bhava Sagara Taranam ..." (O um, potraži utočište pred stopalima Gurua koji omogućuju prelazak preko teško savladivog oceana rađanja i smrti).

Povodom Dana duhovnog učitelja, koji se ove godine obilježava 16. srpnja, dr. Narendrath Reddy, predsjednik Prashanthi vijeća, govori u  svojoj video poruci o značenju tog univerzalnog blagdana za sve duhovne tragatelje.

Poštovani posjetitelji, ukoliko se podslovi na vašem računalu ne pojave odmah, kliknite na ikonu "CC" u donjem desnom uglu ekrana i odaberite hrvatski podslov.

Poruka dr. Reddy za Gurupūrṇiṁu 2019 from Sathya Sai organizacija Hrvatske on Vimeo.