Aktivnosti povodom Dana objave avatarstva

Svake godine 20. listopada  SSMO obilježava širom svijeta Dan objave avatarstva globalnim projektom služenja pod nazivom  “Služimo planet Zemlju.” Ove godine, tema koju su odabrali  Sathya Sai mladi odrasli, koji i vode program,  je ‘Zaštitimo planet’.

Usredotočiti ćemo se na vođenje brige o našem okruženju u svjetlu učenja Sathya Sai Babe o Stropu nad željama  - Ceiling on Desires (COD), s naglaskom na smanjenje/uklanjanje plastike, zaštitu vode i uzimanje dobre hrane koja potiče duhovni rast. Te je dokumente moguće skinuti s poveznice: https://drive.google.com/drive/folders/0B3ps_kx_RIrASTR3ZXlyTU44Q3M. Cijeli niz materijala vezanih za ove teme, uključujući i materijale za studijske kružoke, praktične savjete, vodiče za služenje u centru i zajednici isto je tako moguće pogledati putem poveznice: http://www.sathyasai.org/ya/serve-the-planet.

Isto tako potičemo svu djecu koja polaze program Sathya Sai obrazovanja da se uključe u inicijativu"" Izliječimo okruženje, volimo planet" (Heal the Environment, Love the Planet (H.E.L.P) čiji je datum za sudjelovanje produžen do 23. studenog 2017. godine. Više informacija moguće je pronaći na http://www.sathyasai.org/ya/serve-the-planet-2017/sse-help

Danas je svih pet elemenata zagađeno i kao posljedica toga čovjeka je obuzela nesigurnost. Svijet danas gubi svoju ekološku ravnotežu jer  čovjek, iz svoje puke sebičnosti, pljačka majku Zemlju pretjeranim iskorištavanjem njezinih resursa kako što su ugljen, nafta, metal i slično. Kao posljedica toga nastaju potresi, poplave i ostale slične razarajuće prirodne nepogode. Ljudski će život pronaći ispunjenje samo kada se uspostavi ekološka ravnoteža. Ravnoteža u ljudskom životu i ravnoteža u prirodi, oboje je jednako važno.” – Sathya Sai Baba, 26. svibanj 1992.

U okviru proslave Dana objave avatarstva - Avatar Declaration day, pozivamo sve  Sathya Sai poklonike da se pridruže Globalnom neprekidnom izgovaranju, odnosno neprekidnom izgovaranju Gayatri mantre tijekom 24 sata. Svoju prijavu za sudjelovanje možete izvršiti na web stranici gayatri.sathyasai.org  gdje je opisano značenje Gayatri mantre, kako izgovarati mantru, dobrotiti koje proizlaze iz njezinog izgovaranja i kada izgovarati mantru. Web stranica vam isto tako omogućava da odaberete vrijeme i učestalost izgovaranja Gayatri.

Unaprijed vam zahvaljujem za vašu dobru suradnju provedenu s ljubavlju.

Jai Sai Ram 

S ljubavlju u služenju Saiju,

Narendranath Reddy, M.D., predsjednik Prasanthi vijeća

Sathya Sai međunarodna organizacija