Globalno izgovaranje Gayatri mantre

Sathya Sai međunarodna organizacija s radošću pokreće sveti program globalnog izgovaranja Gayatri mantre - Global Akhanda Gayatri chanting – odnosno neprekidnog izgovaranja Gayatri mantre širom svijeta. Svoju prijavu za sudjelovanje možete dostaviti na adresu gayatri.sathyasai.org  na kojoj se isto tako objašnjava značenje Gayatri mantre, kako izgovarati mantru, dobrobiti koje proizlaze iz izgovaranja mantre. Ova web stranica dopušta vam da odaberete vrijeme i učestalost za izgovaranje Gayatri mantre.   

Gayatri je univerzalna molitva koja je upućena imanentnom i transcedentnom Bogu. Gayatri mantra je sveta i smatra se majkom svih svetih tekstova. Ona ne pripada niti jednoj vjeri i može ju izgovarati bilo tko kako bi prosvijetlio intelekt.  Bhagavan Sri Sathya Sai Baba naglašavao je važnost izgovaranja Gayatri mantre jer je to dobro za tražitelje na duhovnom putu svugdje, neovisno o narodnosti, rasi, religiji, vjeroispovjesti  i porijeklu. Gayatri će nas zaštiti bez obzira na to gdje se nalazili – na putovanju, na poslu ili kod kuće. Istraživanja su pokazala kako izgovaranje Gayatri mantre ne samo da pomaže pojedincu već i obitelji, u domu i u okruženju. Izgovaranje Gayatri mantre tri puta na dan smanjuje učinak loših djela koja smo počinili svjesno ili nesvjesno, svaki dan. Gayatri mantra isto tako štiti i liječi bolesti, čuva od nevolja i ispunjava sve dobre želje. Gayatri podaruje onome tko ju izgovara sve ono što je dobro i povoljno. Ako se mantra izgovara na ispravan način, moguće je razviti različite moći.  Bhagavan Sri Sathya Sai Baba kaže kako Gayatri mantru može izgovarati svatko, na bilo kojem mjestu, u bilo koje vrijeme  - ali potrebno ju je izgovoriti barem tri puta tijekom dana, po mogućnosti i češće.   

Pozivamo sve članove SSMO i tražitelje na duhovnom putu na sudjelovanje u ovom programu da se prijave za izgovaranje Gayatri mantre na web stranicu gayatri.sathyasai.org . To će donijeti mir pojedincu, obitelji, društvu, narodu i cijelom univerzumu. 

Upućujem molitve  Bhagavanu kako bi nas blagoslovio snagom i predanošću da izgovaramo ovu mantru s ljubavlju i jednousmjerenošću.   

Jai Sai Ram

S ljubavlju u služenju Saiju,

Dr. Narendranath Reddy, predsjednik  Prasanthi vijeća

Sathya Sai međunarodna organizacija

Poštovani posjetitelji, kratki sažetak ciljeva i smjernica ovog projekta na hrvatskom jeziku možete naći ovdje.